Παρουσίαση Ελαιολάδων της φετινής ελαιοκομικής περιόδου

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Με επιτυχία έγινε η παρουσία των  μεσσηνιακών ελαιόλαδων της νέας ελαιοκομικής περιόδου  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου REX, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εισηγητές:

  • Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη τμ. Διαιτολογίας & διατροφής Γ.Ν. Καλαμάτας που θα μας παρουσιάσει τα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία
  • Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας που θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και στην επίδρασή τους στο τελικό προϊόν
  • Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα μιλήσει για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στην Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία

Kαι οι γευσιγνώστες ελαιολάδου:

  • Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιολάδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab
  • Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτα

Στο τέλος των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με τους ειδικούς για τα όποια προβλήματα υπήρξαν στην ελαιοκομική περίοδο και πως θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Επίσης το κοινό είχε την ευχέρεια να δοκιμάσουν από τα ελαιόλαδα για τα οποία είχε γίνει συζήτηση από τους έμπειρους γευσιγνώστες

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are disabled for this post