Χωρίς μείωση σύνταξης και εισφορές οι παλιοί ενεργοί

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Συνταξιούχοι ανεξαρτήτως ταμείου, οι οποίοι ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα, πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή τις 13 Μαΐου 2016 δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 4387/2016. Στους συνταξιούχους αυτούς, συνεπώς, δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή της σύνταξης κατά 60% βάσει του άρθρου 20, ενώ οι ίδιοι δεν θα υποχρεούνται σε καταβολή ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ.

Ότι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον εισφορές ΕΦΚΑ για την αγροτική δραστηριότητα που ασκούν ετερο-επαγγελματίες

Από την περικοπή σύνταξης και την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ εξαιρούνται επίσης παλιοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ακόμη κι αν συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα το 2017 κι έπειτα, καθώς επίσης και όσοι βγήκαν σε σύνταξη, μετά τις 13 Μαΐου 2016, οπότε άρχισε να ισχύει ο νόμος 4387/2016.«Αυτό   θα ισχύσει ως τις 31/12/2024»

Με περικοπή σύνταξης νέοι συνταξιούχοι άλλων ταμείων και εισφορές ΕΦΚΑ οι ετερο-επαγγελματίες

Περικοπή σύνταξης 60% βάσει των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου θα υποστούν οι νέοι συνταξιούχοι (από 01-01-2017) όλων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, πλην ΟΓΑ, που θα θελήσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, ενώ όσοι συνταξιούχοι άλλων ταμείων υποβάλλουν πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το 2017 θα υποστούν περικοπή κατά 60%, γιατί αναγνωρίζονται ως νεοεισερχόμενοι.

Ότι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον εισφορές στον ΕΦΚΑ για την αγροτική δραστηριότητα που ασκούν οι ετερο-επαγγελματίες (π.χ. ένας δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας), χωρίς να ξεκαθαρίσει τη βάση υπολογισμού τους.

Πηγή : http://www.agronews.gr/news/agora-ergasias/arthro/155757/horis-meiosi-sudaxis-kai-eisfores-oi-palioi-energoi/

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are disabled for this post