Προδιαγραφές ποιότητας


vraveio_smΑνεξάρτητοι συνεταιριζόμενοι παραγωγοί συλλέγουν με φροντίδα και μεράκι τον ελαιόκαρπο από τα κτήματά τους, που βρίσκονται στα προάστια της Καλαμάτας και της γύρω περιοχής, και τον παραδίδουν για παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαδικασία παραγωγής

Ανεξάρτητοι συνεταιριζόμενοι παραγωγοί συλλέγουν με φροντίδα και μεράκι τον ελαιόκαρπο από τα κτήματά τους, που βρίσκονται στα προάστια της Καλαμάτας και της γύρω περιοχής, και τον παραδίδουν για παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Οι ελιές μπαίνουν σε πάνινα (οικολογικά) σακιά στον ελαιώνα και μεταφέρονται την ίδια μέρα στο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού, όπου οι ελιές πλένονται καλά και αποφυλλώνονται.

Το στάδιο μάλαξης της ελιάς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Διαρκεί 20-35 λεπτά και η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 27°C. Το ελαιόλαδο λαμβάνεται με φυγοκέντριση του ελαιοπολτού χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, έτσι ώστε να διατηρεί αναλλοίωτες όλες τις οργανοληπτικές ιδιότητές του. Από εκεί τυποποιείται σε ειδική και φιλική προς το ελαιόλαδο συσκευασία, και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Υποδομές

Από το 1963 οι εγκαταστάσεις μας βελτιώνονται συνεχώς. Η πρόσφατη αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η πλήρως ανακαινισμένη και αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, το έμπειρο προσωπικό και οι εξειδικευμένοι επιστημονικοί σύμβουλοι, εγγυώνται τις πιο ασφαλείς και εξελιγμένες μεθόδους στην τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Ποιοτικός έλεγχος

Η συνέχιση της παράδοσης και ο σεβασμός της μεγάλης μας κληρονομιάς είναι η σταθερή μας προτεραιότητα. Φροντίζουμε κάθε φορά οι πελάτες μας να παίρνουν το καλύτερο δυνατό προϊόν, γι’ αυτό και η προτίμησή τους

είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση ποιότητας για μας.

Με σταθερό στόχο λοιπόν την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας ακολουθούμε πολιτική ολικής ποιότητας. Οι αυστηροί έλεγχοι και η απόλυτη τήρηση όλων των κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής είναι η μεθοδολογία που εφαρμόζεται σε κάθε στάδιο παραγωγής ως την ελάχιστη λεπτομέρεια.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ έχει εγκατεστημένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας και ακολουθεί πιστοποιημένες διαδικασίες σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005).